Često postavljena pitanja

  /  Često postavljena pitanja

Domena je ime po kojem će vas klijenti pronalaziti, odnosno adresa koja predstavlja neku internetsku lokaciju (npr. ethunder-hosting.com).

Ekstenzija domene je nastavak nakon imena domene (.hr, .com, .net, .org)

Postupak registracije domene je jednostavan:

  1. Odaberite ime
  2. Ako imate hosting potrebna nam je informacija na koji nameserver da ju smjestimo (ako niste sigurni pitajte svoj hosting), a ako ste kod nas polje ostavite prazno
  3. Ukoliko nemate hosting, a htjeli bi dići web stranicu kupite hosting paket (vidi ovdje)
  4. Platite i pošaljite nam potvrdu na info@ethunder-hosting.com da što prije aktiviramo vašu uslugu

Ako ste svoju domenu registrirali preko Ethunder-a, prije isteka domene poslati ćemo vam obavijest i ponudu za produljenje. Da bi produljili svoju domenu dovoljno je izvršiti uplatu iznosa na naš poslovni račun, svi podaci dostupni su na poslanoj ponudi. Domena se produljuje po evidentiranju uplate.

Pravo na besplatnu domenu imaju sve pravne osobe koje su registrirane u Republici Hrvatskoj  ili fizičke osobe koje obavljaju registriranu samostalnu djelatnost u Republici Hrvatskoj.

Svaki korisnik imao pravo samo na jednu besplatnu domenu, a ista mora sadržavati registrirano ime ili registrirano skraćeno ime ili skraćenicu od početnih slova ili slogova.

Više o besplatnim domenama možete saznati ovdje.

Ukoliko niste sigurani koji hosting paket odgovara vašem poslovanju, pošaljite nam upit. Naša korisnička podrška rado će vam pomoći.

Aktivacija hosting paketa je jednostavna.

  1. Odaberite hosting paket koji najviše odgovara vašem poslovanju (ako nisite sigurani pitajte našu podršku koja će vam rado pomoći)
  2. Unesite svoje podatke
  3. Pogledajte mail sandučić na koji smo vam poslali ponudu
  4. Izvršite uplatu iznosa na naš poslovni račun (svi podaci su dostupni na ponudi koju smo poslali)
  5. Pričekajte aktivaciju paketa i uživajte u korištenju naših usluga

Nakon evidentirane uplate vaše usluge vrlo će brzo biti spremne za korištenje.

Odmah nakon aktivacije hosting paketa možete otvoriti e-mail adrese. Iste otvarate preko cPanel-a, a ukoliko zatrebate pomoć stojimo vam na raspolaganju. Pišite nam!

VPS je skraćenica od Virtual Private Server što u prijevodu znači virtualni privatni server. Kreiran je kako bi osigurao optimalne preformanse za veće web trgovine i velike sustave. Namijenjen je svim korisnicima čije je poslovanje preraslo standardne hosting pakete.

Javite nam se, a mi ćemo migraciju vašeg web-a napraviti brzo, pritom pazeći da sve neometano radi. Ethunder tim odraditi će sve u vezi preseljenja na svoje servere, a vama omogućiti da uživate u korištenju usluga.