Često postavljena pitanja

  /  Često postavljena pitanja

Što je domena?

Domena je ime po kojem će te tvoji klijenti pronalaziti, odnosno adresa koja predstavlja neku internetsku lokaciju (npr. ethunder-hosting.com).

Što je ekstenzija domene?

Ekstenzija domene je nastavak nakon imena domene (npr. .hr, .com, .net, .org)

Kako mogu registrirati domenu?

Postupak registracije domene je jednostavan:
1. Odaberi ime
2. Ako imaš hosting reci nam na koji nameserver da ju smjestimo (ako neznaš pitaj svoj hosting), a ako si kod nas polje ostavi prazno
3. Ukoliko nemaš hosting, a htio bi dići web stranicu kupi hosting paket (vidi ovdje)
4. Plati i pošalji nam potvrdu na info@ethunder-hosting.com da što prije aktiviramo tvoju uslugu

Kako produžiti domenu?

Ako si svoju domenu registrirao preko Ethunder-a, prije isteka domene šaljemo ti obavijest i ponudu za produljenje. Da bi produljio svoju domenu dovoljno je izvršiti uplatu iznosa na naš poslovni račun, svi podaci dostupni su ti na poslanoj ponudi. Domena se produljuje odmah nakon evidentiranja tvoje uplate.

Mogu li dobiti besplatnu domenu?

Pravo na besplatnu domenu imaju sve pravne osobe koje su registrirane u Republici Hrvatskoj ili fizičke osobe koje obavljaju registriranu samostalnu djelatnost u Republici Hrvatskoj.
Svaki korisnik imao pravo samo na jednu besplatnu domenu, a ista mora sadržavati registrirano ime ili registrirano skraćeno ime ili skraćenicu od početnih slova ili slogova.

Koji hosting paket mi je potreban?

Ukoliko nisi siguran koji hosting paket odgovara tvom poslovanju, pošalji nam upit. Naša korisnička podrška rado će ti pomoći.

Kako mogu zakupiti hosting paket?

Zakup hosting paketa je jednostavan.
1. Odaberi hosting paket koji najviše odgovara tvom poslovanju (ako nisi siguran pitaj našu podršku koja će ti rado pomoći)
2. Unesi svoje podatke
3. Pogledaj mail sandučić na koji smo ti poslali ponudu
4. Izvrši uplatu iznosa na naš poslovni račun (svi podaci su ti dostupni na ponudi koju smo poslali)
5. Pričekaj aktivaciju paketa i uživaj u korištenju naših usluga

Koliko vremena je potrebno za aktivaciju usluge?

Nakon evidentirane uplate tvoje usluge vrlo će brzo biti spremne za korištenje.

Mogu li uz hosting paket otvoriti i email?

Odmah nakon aktivacije hosting paketa možeš otvoriti e-mail adrese. Iste otvaraš preko cPanel-a, a ukoliko zatrebaš pomoć stojimo ti na raspolaganju. Piši nam!

Što je VPS i za koga je namijenjen?

VPS je skraćenica od Virtual Private Server što u prijevodu znači virtualni privatni server. Kreiran je kako bi osigurao optimalne preformanse za web trgovine i velike sustave. Namjenjen je svim korisnicima čije je poslovanje preraslo standardne hosting pakete.

Što je WordPress hosting i po čemu je drugačiji?

WordPress hosting je dodatno optimiziran hosting za najbolje preformanse WordPress-a, spreman za smještaj tvojih web stranica. WordPress hosting paketi dolaze sa predinstaliranim WordPress-om.

Želim svoje poslovanje prebaciti na Ethunder hosting. Što trebam učiniti?

Javi nam se, a mi ćemo migraciju tvog web-a napraviti brzo, pritom pazeći da sve neometano radi. Ethunder tim odraditi će sve u vezi preseljenja na svoje servere, a tebi omogućiti da uživaš u korištenju usluga.

Domena je ime po kojem će vas klijenti pronalaziti, odnosno adresa koja predstavlja neku internetsku lokaciju (npr. ethunder-hosting.com).

Ekstenzija domene je nastavak nakon imena domene (.hr, .com, .net, .org)

Postupak registracije domene je jednostavan:

  1. Odaberite ime
  2. Ako imate hosting potrebna nam je informacija na koji nameserver da ju smjestimo (ako niste sigurni pitajte svoj hosting), a ako ste kod nas polje ostavite prazno
  3. Ukoliko nemate hosting, a htjeli bi dići web stranicu kupite hosting paket (vidi ovdje)
  4. Platite i pošaljite nam potvrdu na info@ethunder-hosting.com da što prije aktiviramo vašu uslugu

Ako ste svoju domenu registrirali preko Ethunder-a, prije isteka domene poslati ćemo vam obavijest i ponudu za produljenje. Da bi produljili svoju domenu dovoljno je izvršiti uplatu iznosa na naš poslovni račun, svi podaci dostupni su na poslanoj ponudi. Domena se produljuje po evidentiranju uplate.

Pravo na besplatnu domenu imaju sve pravne osobe koje su registrirane u Republici Hrvatskoj  ili fizičke osobe koje obavljaju registriranu samostalnu djelatnost u Republici Hrvatskoj.

Svaki korisnik imao pravo samo na jednu besplatnu domenu, a ista mora sadržavati registrirano ime ili registrirano skraćeno ime ili skraćenicu od početnih slova ili slogova.

Više o besplatnim domenama možete saznati ovdje.

Ukoliko niste sigurani koji hosting paket odgovara vašem poslovanju, pošaljite nam upit. Naša korisnička podrška rado će vam pomoći.

Aktivacija hosting paketa je jednostavna.

  1. Odaberite hosting paket koji najviše odgovara vašem poslovanju (ako nisite sigurani pitajte našu podršku koja će vam rado pomoći)
  2. Unesite svoje podatke
  3. Pogledajte mail sandučić na koji smo vam poslali ponudu
  4. Izvršite uplatu iznosa na naš poslovni račun (svi podaci su dostupni na ponudi koju smo poslali)
  5. Pričekajte aktivaciju paketa i uživajte u korištenju naših usluga

Nakon evidentirane uplate vaše usluge vrlo će brzo biti spremne za korištenje.

Odmah nakon aktivacije hosting paketa možete otvoriti e-mail adrese. Iste otvarate preko cPanel-a, a ukoliko zatrebate pomoć stojimo vam na raspolaganju. Pišite nam!

VPS je skraćenica od Virtual Private Server što u prijevodu znači virtualni privatni server. Kreiran je kako bi osigurao optimalne preformanse za veće web trgovine i velike sustave. Namijenjen je svim korisnicima čije je poslovanje preraslo standardne hosting pakete.

Javite nam se, a mi ćemo migraciju vašeg web-a napraviti brzo, pritom pazeći da sve neometano radi. Ethunder tim odraditi će sve u vezi preseljenja na svoje servere, a vama omogućiti da uživate u korištenju usluga.